САВЈЕТИ ЗА ДИЈЕТУ

Најбољи начини за контролу жеље за храном

Цовид-19 је променио наш живот на различите начине. Неки од људи су искористили период искључења да би смршали, док неки нису успели да се наситају својих омиљених жеља. Знам за своје пријатеље који желе слаткише и током блокаде им је било веома тешко да их контролишу.

Немам слатки зуб, али понекад ми се допада. Можда ћете овде желети да прочитате како да зауздате слатке жеље. Да видимо коју храну уопште желимо.

Најбољи начини за контролу жеље за храном….

Чоколада

Зее је једном признао да је чоколада главна препрека у губитку килограма. Те жеље увек имају мотив иза себе. Ово је знак да су вашем телу потребни витамин Д, магнезијум и масне киселине. Мало људи жуди за чоколадом када је под стресом. Чоколада ослобађа хормон који побољшава расположење и лепо се осећамо након што је поједемо;). Ако заиста желите чоколаду, пробајте тамну, али само 1-2 комада. Ако је ваше следеће питање шта је тамна чоколада, мој одговор је Линдт. Не, чоколада Цадбури Боурнвилле има пуно шећера и лош је избор.

Најбољи начини за контролу жеље за храном

Брза храна смеће

Када сте под стресом, већину времена ћете жудјети за угљикохидратима. Пре неколико месеци, само сам могао да размишљам о Магги и Пици, јер сам претрпео значајан стрес у животу. Питате се зашто? Угљени хидрати вам дају тренутну журбу инсулина и неко време ћете се осећати сито, али касније ћете приметити пад нивоа енергије.

Генерално, жудњу за угљеним хидратима и сланом храном може се контролисати повећањем хлорида у телу. То значи јести парадајз, маслине, зелену салату и сендха сол (нерафинисана сол).

Начини за контролу нежељене хране од жеље за храном

Гипс / Глина / Глина / Брут

Жеља за кредом, блатом, глином, прљавштином, ледом, бојом или било којим непрехрамбеним производима је стање под називом „Пица“. Ово је јасан знак недостатка гвожђа. О Пици прочитајте овде.

Кафа / чај

Ако се осећате зависним од кафе или чаја, поздравите јаја, бели лук, млеко, лук и рибу. Повећање нивоа сумпора, гвожђа и фосфора помоћи ће смањењу искушења кафе / чаја.

Надам се да ће вам овај пост помоћи да слушате шта ваше тело треба и да се понашате у складу с тим.

Док се поново не сретнемо, Бог благословио! Одржавајте социјално дистанцирање и редовно перите руке. Сигурно не желимо још једну блокаду због новог таласа коронавируса.

Можда бисте волели и да их прочитате …

Извор слике: 1, 2

Leave a Comment