ДИЈАБЕТЕС

Како обуздати жудњу за шећером

Ти си одједном ако желите поподне торту или нешто слатко, не брините, нисте сами. То ми се стално дешава. Да, имам слатку посластицу. А понекад имам и нешто слатко да то обуздам. Али шта ако вам дам боље начине за обуздавање тог нагона. Сви знамо да је шећер бескористан, ако је ограничен на мале количине, тј а 2-4 кашичице је у реду. Али ако се узме више од тога, то не само да узрокује дебљање, већ дугорочно доноси и неке болести. Како ниво глукозе у крви расте.

Са празничном сезоном која је пред вратима, то ће бити застрашујући задатак за све љубитеље слаткиша. Дакле, ево неколико начина за сузбијање жеље за шећером; пробајте их.

Како обуздати жељу за шећером

Како обуздати жудњу за шећером

Повећајте унос протеина

Сада се морате запитати како су протеини и шећер повезани, да. Жудња за шећером је наша цос начин да се каже да им треба више протеина. Можда није исто за све, али за неке јесте. Успело ми је. Имам парче сира са ниским садржајем масти и сматрам га корисним јер садржи пуно протеина.

Како успорити протеинску храну са жудњом за шећером

Жвакати жвакаћу гуму без шећера

Овај трик ми увек делује као шарм. Кад год ми дође нешто слатко, све што жвачем је жвакаћа гума без шећера и моја жеља једноставно нестане. Ово ће дефинитивно успети за све и следећи пут када будете имали исти осећај испробајте.

Одлучите се за нешто здраво

Постоје природни облици шећера који се налазе у воћу. Стога могу да задовоље нагон да поједу нешто слатко, а да га немају. И треба да доносимо плод свакодневно, заједно са шећер такође садрже неке витамине и минерале.

Елиминишите или смањите прерађену храну

Када једете белу или прерађену храну, пожелећете и да поједете нешто слатко. То је зато што садрже и скривене шећере на пример једна порција тестенине садржи око 8 грама шећера.

Будите активни

Испробајте неку активност, посебно зато што сви већину времена живимо ужурбано и неактивно. Најбољи начин да то урадите је да почнете да ходате. Много помаже, све док се активира на било који начин, ваше тело ће престати да жуди за толико шећера као раније.

Како обуздати жудњу за шећером, активирају се

Идите тамо природно

И на крају, ако ништа не помогне, наставите, али ништа не би требало да конзумирате са шећером, већ са природним заслађивачима попут стевије. Можете уживати у свему што желите, али без да шећер добије исто задовољство.

Како се може обуздати жудња за шећером? Обавестите нас!

Извор слике: 1, 2, 3

Можда бисте волели и да прочитате –

Leave a Comment