Савети за организацију

Како организовати свој живот уз распоред блогова

Преглед садржаја[Hide][Show]

Да видимо да ли неко од ових питања звучи:

 • Да ли сте тренутно изненађени великим бројем ставки на листи обавеза?
 • Постоје ли неки нерешени задаци и састанци који промичу кроз пукотине?
 • Да ли сте мама која носи пуно капа и увек се бори да остане усмерена у правом смеру?
 • Да ли имате пуно флексибилности у свом животу / школи / послу и требате ли креирати своју структуру?
 • Да ли се осећате поражено на крају дана, недеље или месеца?

Ако сте на било шта од наведеног одговорили потврдно, не брините … И ја сам био ја! Тада сам схватио да ако желим да будем ефикасан код куће као и у послу, требају ми бољи системи.

Нема сумње у то: ниво стреса ми је драматично опао оног дана када сам научио да блокирам распоред.

Бонус: Ово решење за избегавање стреса је једноставно и јефтино за употребу. Потребан вам је само папир и прибор за писање.

Зашто је блог календар тако моћан

Па шта је овај програм за блоговање и како ће вам уштедети здрав разум док истовремено повећава вашу продуктивност?

Заказивање блогова је једноставно начин да се ухвати листа обавеза и организује помоћу сличних задатака. Тада комбинујемо задатке попут блока како бисмо максимизирали вашу ефикасност и омогућили вам да постигнете више за мање времена.

Размислите о свим капама које носите читаву недељу: супруга, мајка, собарица, кувар, таксиста, извршни директор, учитељ, чистач, посредник уз доплату, лични асистент … листа се наставља.

Шта ако сте списак обавеза заказали у временске блокове који су комбиновали задатке у смислене сегменте недеље? У вашем дану више нема чудних празнина, остављате читав ток и исцрпљени сте само да бисте одлучили шта даље.

Ево снаге блога календара:

Зауставите умор одлуком

Студије су показале да док доносимо више одлука током дана, користимо своју самоконтролу (да, на располагању је ограничена количина) и склони смо доношењу бржих и мање пожељних одлука. Кад исцрпимо ове моћи одлучивања, наш мозак само жели да се лако извуче.

Свака мајка зна како је то. Завршава задатак и размишља о корацима за следећу ствар са списка, а затим супружник или дете поставља питање. Бам … ти си одмах преплављен и фрустриран. У већини случајева то је само зато што ваш мозак има превише отворених трепавица.

Дајући себи флексибилну рутину, добијате структуру коју сви желимо без крутих захтева са којима се природно боримо.

Заштитите своје приоритете

Имајући коначни излазни блок уштедео сам много времена и фрустрације. Када ме питају када будем доступан за састанак, увек имам одговор 1: 30-4: 30 са својим омиљеним МВФ-ом, мада ако покушавам да стиснем строжији распоред, урадио сам Т-Тх и управо завршио преокренути га. : 30-4: 30 блокова за други дан у недељи.

Заказивање блогова не замењује вашу листу обавеза, већ је чини ефикаснијом и управљивијом.

Штеди време

Блогање ми омогућава да не само да се осећам као да радим нешто у свим областима свог живота током недеље, већ и да то радим. Проводим много мање времена смишљајући када ћу радити нове ствари које ће се појавити.

Ослобађа се кривице

Слично финансијском буџету, временски буџет штеди на кривици јер више не осећам као да губим драгоцено време правећи маску за косу и фарбајући нокте. На крају крајева, то је по распореду!

Како направити распоред блогова

Да ли сте спремни да се опростите од вевериног мозга, како ја то волим да зовем? Невероватно, узмите папир, оловку и фломастер или фломастер. Затим прочитајте да започнете са програмирањем блога.

Корак 1: Депонија мозга

Да бисте започели, пожелећете да седнете и направите листу свих својих обавеза. Замислите опште изразе, попут „плати рачуне“ насупрот „плати рачун за енергију“.

Затим истакните активности или ставке којима је постављен дан / време.

Да, надмоћно је видети то написано на папиру, али обећавам вам да је много лакше добити свој савршен дневни ред први пут. Ако знамо све са чиме морамо повремено да се бавимо, можемо то да решимо директно.

Савет: Овом изласку ће можда требати неколико дана. Не журите!

Корак 2: Поредајте у блокове

Даље, желимо да те ставке сортирамо у блокове или категорије. Ваши блогови ће се разликовати од осталих у зависности од потреба ваше породице.

Ево примера мојих блогова и које врсте активности радим током сваког блога:

 • Јутарњи блок – Вежбање, туширање, доручак, кревет, вода / баштенски коров
 • Блок продуктивности – Ово је блог на којем смо као тим фокусирани на кућно образовање, пројекте, породична предузећа и физичке циљеве. Припремио сам ствари како бих деци омогућио да већину времена буду самостална и раде са туторима или наставницима задругарства, остављајући ми слободу за снимање подцастова или индивидуално школовање са децом.
 • Излазни блок – Термини, куповина намирница, послови, превоз деце до активности као што су часови породичног скока са мотком.
 • Блок пословног раста – Похађајте онлајн часове, истражујте, читајте пословне књиге и кућно образовање, слушајте подкастове који се односе на посао.
 • Брига о самопомоћи / саморасту – Одремајте, прочитајте књигу из забаве, направите маску за лице, офарбајте ми нокте, сауну, пођите на час да научите нову вештину, одвојите време за креативност, позовите пријатеља.
 • Блок за управљање домом – Планирање оброка, плаћање рачуна, припрема оброка, прање веша, поспремање, неред.
 • Цатцх-Алл брава – Име говори све!
 • Блок везе – За неке би се ово могло назвати само породичним тренутком; ово је време које проводимо стварајући уметност, гледајући филм или се само породично повезујемо.
 • Кревет за спавање – Купка / туш, наглас припремите децу за спавање.
 • Недељни сат снаге – Као што каже Гретцхен Рубин, „Нешто што се може урадити у било ком тренутку често се уради ни у једном тренутку“. Ови предмети су стављени у овај час моћи да ми помогну да ствари не падну кроз пукотине. То укључује задатке као што су наручивање контаката, поправљање наочара које данима седим за радним столом у купатилу, позивање да закажем или закажем чишћење зуба и још много тога.

Корак 3: Направите инвентар блокова

 • Мање је више када погледате број блокова. Лично мислим да је 12 блокова максимум који бисте икада требали направити. Лично тежим да то остане на десет или мање.
 • Открио сам да је оптимално време по блоку 90 до 180 минута. Ово вам омогућава довољно времена да уђете у добар ток и обавите више мањих задатака или већи задатак, док је довољно кратко да избегнете досаду, ометање или преливање.
 • Иако можете имати различите блогове за различите дане, не предлажем да имате више од 2 различита распореда, као што су МВФ и Т-Тх распоред, што је начин на који сам поставио свој.
 • Такође сматрам да је врло корисно да блокови који замењују дане покрећу исте блокове времена. У наставку погледајте мој узорак и посматрајте како моји блогови о самопомоћи и излазу раде између 1: 30-4: 30 сваког дана. На тај начин само проверавам који блог, а не које време.
 • Не блокирам викендом. Ако се за викенд нађем са слободним временом (ког се шалим!), Само одаберем дан који најбоље одговара ономе што желим постићи и пратим овај скуп блогова.

Корак 4: Организујте блокове

Погледајте шта сте истакли у кораку 1, ставке о којима се не може преговарати одједном. Повежите ове блокове и у њих поставите остале блокове.

Кад год је то могуће, требали бисте имати блогове који генеришу велику потражњу за вашим мозгом у временима када сте најпродуктивнији. За неке то може бити 20 до 22 сата, за мене је поподне.

Поставите блокове нижег приоритета у време када вам није најбоље, као што је пад пре вечере.

Ево примера онога што сам мислио:

Узорак програмирања блокова

Корак 5: Пријавите се на листу обавеза.

Ако сте до сада остали са мном и нисте сигурни како ће ово уштедети здрав разум и повећати продуктивност, пратите чаролију.

Уместо да видите целу листу задатака, урадите следеће:

 • Наведите код боје користећи једну боју за сваки блок
 • Ставите ставке на чекању на додељену страницу блока

Сада погледајте сваку малу листу обавеза када сте у овом временском блоку и одаберите ставку коју највише притискате током сваког блока.

Тамо где се највише борим као мајка (емоционално и ментално) одлучујем шта је најхитније између породице и посла и себе. Програмирање блогова уклања ово ментално превлачење конопа одлучујући за мене. Када сам на свом пословном блогу, имам само један скуп задатака за разврставање и најважнији задаци на чекању лако долазе.

Блокирајте свој пут до равнотеже

Гледање шире слике такође вам помаже да видите колико мало времена трошите на себе, а које све мајке морају да дају по приоритету како би га дале онима који зависе од нас.

Укључио сам неколико радних листова да започнете, али слободно користите оно што имате у близини. Једном када поставите блокове, у рекордном року ћете добити ставке означене на листи обавеза.

Преузмите ове бесплатне листове за штампу да бисте започели и искористили предности блоговања.

Блокирате ли распоред? Који су ваши најбољи савети за стварање временског буџета?

Leave a Comment