ДИЈАБЕТЕС

Зашто је шећер лоша ствар; Знајте чињенице

Зависност која се сматра гором од дроге је зависност од шећера. Видимо да се људи свађају због тога што је то лоше за наше здравље, али упркос томе што знају све штетне ефекте шећера, тешко им је да се из тога извуку. Погледајмо зашто је „Шећер лоша ствар“ за нас, чак и више ако желимо да смршамо!

  • Празне калорије, без хранљивих састојака

Шећер апсолутно нема хранљивих састојака. Па зашто жудимо и једемо слатко? Неки кажу „да добијемо енергију“, али мислим да то изазива наш језик и да је то кривац; имамо слатки зуб. Зашто бисмо иначе јели тестенине или фритуле?

У другој мисли, да кажем, то није истина, наш језик није кривац. Ово ме доводи до тачке 2 да бих сазнао зашто.Шећер је лоша ствар

Да, добро сте прочитали. Када конзумирамо шећер, наш мозак ослобађа допамин, што нам даје осећај задовољства или задовољства. Неурознанственици су открили да то може изазвати зависност. Студију можете прочитати овде.

  • Конверзија у масноћу узрокује болест

Шећер садржи фруктозу и само јетра може метаболизирати фруктозу. Кад год се фруктоза користи ретко, она постаје дебела. Масноћа у јетри узрокује разне болести.

Шећер изазива резистенцију на инсулин. Панкреас излучује инсулин да би усмерио глукозу из крвотока у ћелије. Када се тело одупре инсулину, панкреас губи способност да лучи неопходни инсулин. Тако људи постају дијабетичари. Познато је да фруктоза у шећеру изазива резистенцију на инсулин, а самим тим и на дијабетес.

Шећер изазива резистенцију на лептин. Лептин је хормон одговоран за мозак који сигнализира да смо јели и да сада треба да престанемо да једемо. Када поједемо више масти, ствара се више лептина. Због тога нас масноћа не дебља. Ако нисте прочитали зашто је масноћа добра за нас, прочитајте овде. Када се наше тело одупре лептину, мозак не добија сигнал који нас тера да престанемо да једемо и наставимо да једемо. Отпорност на лептин је један од најважнијих фактора који узрокује гојазност.

Шећер је попут господина Индије. Можда мислите да сам полудела 😛 Мислим шећер је невидљив. Присутан је у многим намирницама за које верујемо да не садрже додани шећер. Резанци, тестенине, помфрит, безалкохолна пића, сокови, помфрит, јогурт са укусом су само неки од њих!

Знам људе који једу слаткише да би умањили глад, али рећи ћу вам да то раде упркос томе што знају да шећер не умањује глад, већ изазива жудњу и чини нас гладнијима.

Ако желите да смршате, баците шећер свог живота. Ваше тело ће вам захвалити на томе.

Извор слике: 1

Можда бисте волели и да прочитате:

Leave a Comment